A hétköznapokban gyakran tapasztalom, hogy számtalan tévhit kering arról, mihez van tudása és jogosultsága a horoszkóp üzeneteit feltáró asztrológusnak.

Az alábbi sorokkal a célom, hogy megvilágítsam számodra, hogy a túlmisztifikált, valóságtól elrugaszkodott hiedelmekkel ellentétben, mi is a hivatásom lényege, miben rejlik az igazi ereje, és miben tud segíteni neked az az információ, amit a közös munkánk gyümölcseként kapsz útravalóul. Elárulom, mik a lehetőségeim és korlátaim asztrológusként, illetve azt is, hogyan látom én a problémákat, s miként szolgál térképként a kezemben a személyes horoszkóp az egyes életterületeiden tapasztalt elakadások, illetve azok megoldása kapcsán.

 

Kérlek, képzelj magad elé egy navigációs eszközt…, 

 

…olyat, amit az autódban is nap mint nap használsz, amikor bizonytalan vagy benne, merre kell fordulnod! Ez a szuper kis ketyere miután beütöd a címet, s megadod a tényezőket, amiket el szeretnél kerülni út közben, számításba veszi a lehetséges opciókat, majd megmutatja a számodra leginkább kedvezőt. A praktikussága abban rejlik, hogy rendelkezik a beletáplált információk ezrével, melyek alapján rálátása van az úton választható lehetőségeidre. Ezzel a tudással méri fel, mi a legrövidebb, legegyszerűbb, leginkább akadálymentes útja annak, hogy elérd a kívánt címet, majd irányba állít és navigál téged ott, ahol kétséged van benne, merre tovább.

A például választott navigáció ugyanakkor nem tudja előre jelezni számodra, hogy milyen színű és rendszámú autók fognak szembejönni veled az úton, s azok sofőrjei okoznak e esetleg kárt neked figyelmetlenségükkel, vagy békésen elhaladnak melletted. Arra sem képes, hogy megállapítsa, hogy a jelzett 100 méterre lévő dugóban zömében férfi, vagy inkább női sofőrök ülnek. És ez természetes, hiszen nem is ez a feladata. Az a dolga, hogy utat mutasson, gyors, problémamentes utat keressen, a célhoz vezessen, miközben az elkerülendő szakaszokra figyelmeztet.

Hasonlóképpen szolgál eszközül a kezemben asztrolgógusként a személyes horoszkóp és az abban látottak. Alaposan felmérem benne a hozzám forduló karakterét, erősségeit, gyengeségeit, a hozott tanulnivalóit… Megkeresem benne az aktualitásokat, az “útzárakat”, zsákutcákat, értelmezem ezek okait, üzeneteit, majd megnézem, hogy melyik az a reflektorokkal megvilágított irány, ami felé terel vele az élet. Beszédes a horoszkóp, amennyiben arra használjuk, amire hivatott. 😉

Az én értelmezésemben minden visszatérő elakadás hordoz egy üzenetet. Célja és értelme van, amit ha magadévá teszel, tudni fogod, mi az a hozzáállás, ami mellett rendre pirosat kapsz, s mit kell korrigálni ahhoz, hogy aztán zöldre váltson a lámpa.

 

Mutatja a horoszkóp, hogy mi fog történni velem a jövőben?

 

Nem erre való.

Az asztrológiai elemzés nem jövendőmondás, az asztrológus nem jós, az ember jövőjét pedig napról napra alakítják a döntései, az önmagért és a környezetében élőkért, vagy ezek ellenében tett lépései.

A jövőd nincs kőbe vésve, folyamatosan alakul és változik annak a függvényében, ahogyan az életedet  éled!

Amilyen értékrendet követve haladsz, olyanná válik a holnap, s ennek felelőssége legalább annyira nyugszik a saját vállaidon, mint amennyire felelnek érte a hozott energiáid.

 

Mit tudhatok meg a horoszkópomból?

 

A horoszkópod megmutatja, hogy

 • milyen energiákkal, milyen jellemvonásokkal születtél, s mi az oka, hogy az élet különböző területein, az eltérő szerepeidben úgy viselkedsz, s reagálsz ahogyan. 
 • milyen tanítások aktívak a különböző életszakaszokban, s ha probléma vagy elakadás tapasztalható, azzal mire kívánja felhívni az élet újra és újra a figyelmedet. Egészen addig, amíg meg nem érted belőle, amit kell. 
 • milyen kincseket hordozol magadban. Kiolvasható, hogy személyiségednek mik az erősségei, miben vagy ösztönből ügyes, ugyanakkor melyek azok a területek, ahol fejlődésre van szükség.
 • milyen irányelveket fontos tiszteletben tartanod az életedben ahhoz, hogy gördülékenyen haladjon  
 • Melyek azok a jellemvonásaid, amiken dolgozni érdemes, s esetenként milyen fel nem ismert, berögzült szokásminta okozza a fájdalmat. Gyakran egy téves meggyőződés, vagy egy szokássá vált helytelen hozzáállás teremti meg a nehézségek jó részét, amiket ha felismerünk, és tudatos lépésekkel átalakítunk, egyszerűen megszűnik a kiváltó ok, és maga a fájdalmat okozó tünet is. Ehhez első lépésként arra van szükség, hogy megértsd, mi okozza az elakadást.
 • milyen zsigeri reakciók, gátlások, félelmek munkálnak benned, melyek újra és újra felszínre bukkanva gátjai a boldogulásnak.
 • minek van itt az ideje, s milyen hozzáállás mellett, illetve melyek kerülésével lehet kihozni abból a legoptimálisabb eredményt. 
 • milyen inkarnációs feladatokat hoztál (Az inkarnációs feladat olyan megoldásra váró tanulni- és tapasztalnivaló az élet során, melyek tanulsága rendszerint ott bujkál az életesemények mögött)

 

Mire nem alkalmas?

 

Nem alkalmas 

 • a jövő tényszerű féltárására
 • jóslásra
 • a halál időpontjának latolgatására
 • egészségügyi problémák, betegségek diagnosztizálására
 •  a “mikor fog megtörténni…” kezdetű kérdések megválaszolására

Továbbá elvből nem elemzem ki senkinek egy másik ember életét, megéléseit, sorsfeladatit!

 

Segít az önismereti utamon az asztrológiai elemzés?

 

Igen

A személyes horoszkóp alapján pontos jellemrajz születik, mely a felszínen túl bepillantást enged a személyiséged azon rétegeibe is, amikre nem feltétlenül vagy tudatos. Magyarázattal szolgál olyan, már régóta benned motoszkáló kérdésekre, melyekre eddig nem érkezett válasz.

Rendszerint azok az érzések és zsigeri késztetések is megmagyarázásra kerülnek, melyek előtt hosszú éveken át értetlenül álltál.

Amikor a homályos részek átvilágításra kerülnek a közös munka során, s egyfajta használati útmutatót kapsz a kezedbe önmagadhoz, egy adott életterülethez vagy egy aktuális időszakhoz, esetleg egy konkrét élethelyzethez, az nagyban hozzájárul önmagad felfedezéséhez és átlátásához. Mintha egy biztonságot adó korlát mentén haladnál tovább ott, ahol addig csupán a ködben tapogatóztál.

 

Mikor van itt az ideje, hogy a segítségemet kérd?

 

Amikor

 • hajt a kíváncsiság
 • kérdéseid vannak önmagaddal, az életed különböző területeivel, vagy az ezeken való haladással, és boldogulással kapcsolatban
 • úgy érzed elakadtál, eltévedtél, s nem találod a rengetegből egyedül a kiutat
 • olyan történések vannak az életedben, melyek megoldásért kiáltoznak
 • egyes élethelyzetekben, vagy számodra fontos személyekkel diszharmónia alakul ki, s érteni akarod ezek okát. Illetve a megoldás irányába kívánod terelni az ügyet
 • olyan periódusban vagy, amikor fontos tudnod, hogy milyen szempontok szerint célszerű a döntéseket hozni, és mit érdemes elkerülni ahhoz, hogy gördülékenyen haladhass tovább

 

Amint úgy érzed, itt az idő, szeretettel várlak a közös munkára!

Való Judit

 

A fentiekben leírtak egyes részleteit egy nagyobb terjedelmű, korábbi blogbejegyzésemből szemezgettem ki. Ha van kedved azt is elolvasni, itt megtalálod: (https://www.asztrovalosag.hu/kinai-asztrologia-kerdesek/)

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg a barátaiddal és kövesd az oldalamat. Köszönöm!