Miért a kínai asztrológia?

Hogy számomra miért ez a módszer az asztrológia szerteágazó területein belül a favorit, arra egyszerű a válasz: 

Egyértelmű, világos, áttekinthető, pontos, így alkalmazásával hiteles és egyértelmű útmutatás születik, melynek minden apró részlete személyre szabott.

A megfelelő háttérismeretek és tapasztalat birtokában csodálatos eszközként szolgál művelői kezében. Segítségével tűpontosan látszik egy ember személyisége, a reakciói mögött megbújó ok, az elakadások mögötti tanítás, illetve az egyes életterületeken az egymást követő időszakokban ható energiák milyensége.

 

Mitől ennyire pontos?

Szimbólumrendszerének olvasása több ezer éves múlttal rendelkező tudomány, melynek gyökerei egészen az ősi, császári Kínába nyúlnak vissza. A rendszer alapjait az évkönyvek szerint maga a Sárga Császár fektette le, és hagyta örökül az utókornak, akit a történelmet kutatók a kínai nép ős Atyjának tekintenek. Egyes források szerint az istenségek körébe tartozó személy volt. 

Az asztrológia által megszerezhető információk birtoklása abban a korban az uralkodó osztály és a társadalmi elit kiváltsága volt, s kizárólag avatott, tudásukban és ismereteikben kiemelkedő szakemberek művelhették, akik a császári udvar, vagy valamely előkelőség szolgálatában álltak.

A módszer híres pontossága annak köszönhető, hogy a kultúrában, melyben keletkezett a kontár asztrológusoknak, a hamis információt közlőknek kíméletlenül halálbüntetés járt. 

Érthető módon a szakma nagyjai igen motiváltak voltak benne, hogy folyamatosan tökéletesítsék a tudományukat, az eszközt a kezükben, melynek útmutatásai szerint a birodalom urai meghozták döntéseiket a nép érdekében, kiválasztották a szükséges kvalitásokkal rendelkező embereket a bizalmas tisztségekre, akikkel később karöltve döntöttek háború vagy béke mellett, akkor és oly módon, ahogyan a csillagok tanácsolták számukra. A fáradhatatlanul végzett tökéletesítés eredménye az a kivételes rendszer, amely ma is kincset érő eszközként szolgál avatott kezekben.

 

Mit lát az asztrológus a horoszkópban?

A horoszkópunk egyrészt a születésünk pillanatában ható energiákat mutatja, melyeket egyfajta útravalóként magunkkal hoztunk erre az inkarnációra. Másrészt pedig kiolvasható belőle, hogy az aktuálisan ható és periodikusan váltakozó energiák milyen hatásokat keltenek a saját horoszkópunk elemeivel összkapcsolódva. 

Az asztrológus kezében a horoszkóp egy személyre szabott energetikai térkép a tulajdonosáról.

Látható benne, milyen hajlamokkal, milyen készségekkel, értékekkel, és megtanulni-megtapasztalnivalókkal születtünk, s ezeket hogyan fordíthatjuk leginkább a javunkra. Kiolvasható, hogy az egyes sorszidőszakokban, azon belül pedig az évben, hónapban, vagy akár egy napon milyen típusú lehetőségeket kínál az élet, és egyben milyen buktatókat, tanításokat rejt magában. A személyes horoszkópunkban benne vannak azok az “jótanácsok”, azok a javasolt hozzáállások egész életünkre vonatkozóan, amik mentén haladva számunkra a lehető legoptimálisabb megoldások születnek.

Az általános tévhittel ellentétben tehát nem a sorsunk van megírva benne, legalábbis nem abban az értelemben, ahogyan ezt a legtöbben gondolják. Hiszen ha így volna, az azt jelentené, hogy életünk minden perce, minden döntése eleve elrendeltetett, s nekünk vajmi kevés beleszólásunk van a saját életünkbe. Nem-nem, ez bizony nem így van! 

 

Mutatja a horoszkóp, hogy mi fog történni velem a jövőben?

Ez a kérdés ismét az eleve elrendeltetés dogmáihoz vezet vissza bennünket, s így megkérdőjelezi a szabad akarat tényét, az önálló döntés jogát, valamint a személyes életút során átélt felismerések és a személyiségbeli fejlődés jövőnket alakító hatását is…

A horoszkóp nem a jövő tényszerű történéseit mutatja, hanem azt, hogy adott helyzetben mi támogatott energetikailag, illetve a különböző magatartások mellett milyen kimenetelre lehet számítani. A döntés szabadsága azonban, hogy egy éles helyzetben jobbra vagy balra tesszük-e meg a lépéseinket, minden esetben megillet bennünket. Tetteink természetesen nem maradnak hatástalanok életünk  jövőbeli eseményeire sem.  

Az asztrológiai elemzés nem jövendőmondás, az asztrológus nem jós, az ember jövőjét pedig napról napra alakítják a döntései, az önmagért és a környezetében élőkért, vagy ezek ellenében tett lépései.

Személy szerint fel szoktam hívni a figyelmet arra, hogy kinek-kinek a horoszkópja szerint, a harmonikus boldogulás érdekében milyen értékek mentén célszerű haladni, milyen határokat szükséges tiszteletben tartani, s mik azok a kerülendő magatartások, melyek szükségtelen nehézségeket okoznak.

Fontos tudni, hogy a jövőnk nincs kőbe vésve, folyamatosan alakul és változik annak a függvényében, ahogyan az életünket  éljük. Amilyen értékrendet követve haladunk, olyanná válik a holnap, s ennek felelőssége legalább annyira nyugszik a saját vállainkon, mint amennyire felelnek érte a hozott energiáink.

 

Mégis mit tudhatok meg a horoszkópomból?

Jogos a kérdés. A horoszkóp megmutatja, hogy

 • Milyen energiákkal, milyen jellemvonásokkal születtünk, s miért viselkedünk az élet különböző területein, az eltérő szerepeinkben úgy, ahogyan. 
 • Milyen tanítások aktívak a különböző életszakaszokban, s ha probléma vagy elakadás tapasztalható, azzal mire kívánja felhívni az élet újra és újra a figyelmet, egészen addig, amíg meg nem értjük belőle, amit kell. 
 • Milyen kincseket hordozunk magadban. Látható benne, hogy személyiségünknek mik az erősségei, miben vagyunk ösztönből ügyesek, ugyanakkor melyek azok a területek, ahol fejlődésre van szükség.
 • Milyen irányelveket fontos tiszteletben tartani ahhoz, hogy gördülékenyen haladjanak a dolgok.  
 • Melyek azok a jellemvonások, amiken dolgozni érdemes, s esetenként milyen fel nem ismert, berögzült szokásminta okozza a fájdalmat. Gyakran egy téves meggyőződés, vagy egy szokássá vált helytelen hozzáállás teremti meg a nehézségek jó részét, amiket ha felismerünk, és tudatos lépésekkel átalakítunk, egyszerűen megszűnik a kiváltó ok, és maga a fájdalmat okozó tünet is. Ehhez azonban arra van szükség, hogy megértsük, mi okozza az elakadást.
 • Milyen zsigeri reakciók, gátlások, félelmek munkálnak belül, melyek újra és újra felszínre bukkanva gátjai a boldogulásnak.
 • Az élet különböző szakban mi támogatott energetikailag, minek van itt az ideje, s milyen hozzáállás mellett, illetve melyek kerülésével lehet kihozni belőle a legoptimálisabb eredményt. 
 • Milyen inkarnációs feladatokkal születtünk. Az inkarnációs feladat olyan megoldásra váró tanulni- és tapasztalnivaló az életünk során, melyek tanulsága rendszerint ott bujkál az életesemények mögött. Az éppen aktív inkarnációs feladatok átbeszélése hatalmas megértéseket szokott eredményezni, a problémák gyökere ugyanis a legtöbb esetben visszanyúlik azokhoz a tanításokhoz, amiket magunkkal hoztunk megtapasztalni erre az életre.

 

Segítségemre lehet az önismereti úton a kínai asztrológia?

Igen

Segítségével pontos jellemrajz születik, mely a felszínen túl bepillantást enged a személyiség azon rétegeibe is, amikre nem feltétlenül vagyunk tudatosak. Magyarázattal szolgál olyan, már régóta bennünk motoszkáló kérdésekre, melyekre eddig nem érkezett választ.

A konzultációk alatt gyakran születik elsöprő “AHA” élmény, ahogyan egyre mélyebbre hatolunk a személyiség rétegeiben. Rendszerint azok az érzések és zsigeri késztetések is megmagyarázásra kerülnek ilyenkor, melyek előtt hosszú éveken át értetlenül állt az ember.

Amikor a homályos részek átvilágításra kerülnek a közös munka során, s egyfajta használati útmutatót kap az ember a kezébe önmagához, egy adott életterülethez vagy egy aktuális időszakhoz, esetleg egy konkrét élethelyzethez, az nagyban hozzájárul önmaga felfedezéséhez és átlátásához. Mintha egy biztonságot adó korlát mentén haladna tovább ott, ahol addig csupán a ködben tapogatózott.

Természetesen ez nem jelenti, hogy nem lesznek többé nehézségek, vagy megoldandó helyzetek az életben. Ám önmagunk ismerete nagyban hozzájárul, hogy idővel ne elakadjunk ezekben, hanem megtanuljuk a legegyszerűbben és a legrövidebb úton megoldani őket.

 

Mikor érdemes asztrológus segítségét kérni?

Amikor

 • hajt a kíváncsiság, hogy megtudd, mi mindent rejt a horoszkóp
 • kérdéseid vannak önmagaddal, az életed különböző területeivel, vagy az ezeken való haladással, és boldogulással kapcsolatban
 • úgy érzed elakadtál, eltévedtél, s nem találod a rengetegből egyedül a kiutat
 • nyitott kérdések vannak az életedben, melyek megoldásért kiáltoznak, s a döntéshez szakszerű iránymutatásra van szükség
 • bizonyos élethelyzetekben, vagy számodra fontos személyekkel diszharmónia alakul ki, s érteni akarod ezek okát, illetve a lehető legkedvezőbb megoldás irányába kívánod terelni az ügyet
 • olyan periódusában vagy az életednek, amikor fontos tudnod, hogy milyen szempontok szerint célszerű a döntéseket hozni, és mit érdemes elkerülni ahhoz, hogy gördülékenyen haladhass

 

Hogyan válasszak asztrológust magamnak?

Az asztrológiai elemzés egy bizalmas beszélgetés, melynek során te magad, vagy életed egyes területei kerülnek górcső alá. Amikor kiválasztod azt az embert, aki végig vezet téged ezen az úton, az első szempont, amit megvizsgálsz vele kapcsolatban az legyen, hogy 

 • szimpatikus e számodra, s a lénye, a megjelenése, a tekintete bizalmat ébreszt e benned 

Ha érzed, hogy ő az igazi, akkor léphetsz is tovább a következő pontra. Amennyiben viszont ellenérzéseid támadnak, vagy egyszerűen nem érzel késztetést, hogy kitárd neki a szíved, akkor keress bátran tovább, amíg rátalálsz az igazira. A következő lépésben:

 • informálódj róla és a kínált szolgáltatásról

Ma már viszonylag könnyű dolgod van, hiszen az internet segítségével pillanatok alatt a weboldalán, vagy a közösségi oldalán találod magad, ahol végig tudod böngészni mit kínál, mit képvisel, s az egyezik-e azzal, amit keresel. Ha ezzel is megvagy, akkor jöhet a harmadik lépés:

 • tudd meg, hogy milyen módon és árakkal dolgozik

Érdemes tudakozódnod róla, hogy személyesen vagy online, esetleg mindkét módon vállal-e elemzéseket, így ki tudod választani azt a formát, ami számodra kényelmes és szimpatikus. Ha ezzel is megvagy, és még mindig ő a nyerő számodra, akkor

 • vedd fel vele bátran a kapcsolatot, hogy elkezdhessétek a közös munkát

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg a barátaiddal és kövesd az oldalamat. Köszönöm!