Előfordult már veled, hogy egy totális félreértés áldozataként  úgy szegtél meg egy szabályt, hogy valójában nem szegted meg?

Már látom is magam előtt a kérdő tekinteteket. Nem, nem írtam félre semmit.  Én így jártam hetekkel korábban. Épp ma került pont az ügyem végére, úgyhogy még frissen-melegében meg is osztom okulásképpen az “élményeimet”. Az eset immár sokadjára megerősítette bennem az egyébként sem csekély hitemet, mely szerint érdemes komolyan venni a horoszkópunk üzeneteit és intelmeit – bizony… asztrológusként is.

Az igazság győzni fog ma“ írtam a lezárás reggelén akkor még gyanútlanul, összegzésképpen a csillagok aktuális állását, ami néhány órával később velem szó szerint meg is történt.

Alább a saját frissen megélt példámba engedek betekintést, hogy szemléltessem mennyire tanulságos lehet egy látszólag bosszantó és hátráltató körülmény, amennyiben hajlandóak vagyunk észrevenni benne a nekünk címzett tanítást.

Ami történt….

Hetekkel ezelőtt egy olyan „rendszer“ irányelveit sértettem meg tudtomon és akaratomon kívül, mely szó szerint nélkülözhetetlen jelenleg az életemben. Az egyik reggelen még az ágyamban pislogva olvastam az e-mailt, hogy automatikus ellenőrzés során feltárta az említett rendszer háttérgépezete, hogy súlyos szabálysértést követtem el, ezért haladéktalanul meg is szüntették bizonyos jogosultságaimat… Hiába a hosszas levelezés, egyezkedés és igyekezet részemről, az ügy lezárásra került, és a kialakult helyzetet véglegesnek tekinthettem. Punktum.

Ültem leforrázva hajnalban és az elmém egy rövid időre felmondta a szolgálatot.

Biztosan ismerős az érzés, amikor kizökkenünk egy pillanatra a jelenből és utána órákig képtelenek vagyunk értelmesen gondolkodni. Nos felmérve a döntés következményeit velem akkor ez történt. Tisztában voltam vele, hogy félreértés zajlik, hiszen nem tettem olyat, ami ezt az intézkedést indokolná, ám az is ott motoszkált a fejemben, hogy egy csavarokból, kábelekből és elektromos jelekből álló ellenőrt nincs nagy esélyem jobb belátásra bírni bárhogyan is szeretném. A korlátozás fájdalmasan megnehezítette a dolgomat.

Lássuk, mit mutat a horoszkóp

Jó asztrológus módjára végső kapaszkodóként megnéztem hát mit mutatnak az aznapi energiák a saját horoszkópomhoz, és a legőszintébb segítő szándékkal azt tudtam tanácsolni magamnak: „siránkozás helyett állj ki magadért és az érdekeidért, önts tiszta vizet a pohárba és ahelyett, hogy a körülmények áldozatának tekintenéd magad, lásd meg a történésekben a saját felelősségedet.“ Igen… ezen a ponton éreztem át milyen az, amikor a hóhért akasztják.

Tudtam, hogy abban a kibillent tudatállapotban nem fogok megoldást találni, ezért az első vihar elvonultával meggyőztem magam, hogy hideg fejjel könnyebb lesz mérlegre tennem merre tovább. Eszembe jutottak a sokszor hallott szavak: „ egy meditáló ember hangját meghallja a világ“. Leültem hát meditálni, s miután valóban megnyugodtam átolvastam az érvényben lévő szabályzatot, melyet a jelek szerint megsértettem.

Amikor minden kitisztul

Nem tudom eldönteni, hogy a megkönnyebbülésem volt e nagyobb vagy a csalódottságom, amikor a szöveget bújva órák múlva végül sikerült megértenem, hogy két nyelv közötti értelmezési különbség okozza a félreértést. Megkönnyebbültem, mert nem vétettem a szó hagyományos értelmében, ugyanakkor rendkívül csalódott is voltam, mert nem láttam esélyt arra, hogy ezek után megváltozzon az ügyem kimenetele.

Mindenesetre megfogadtam a magamnak adott tanácsomat és írtam egy utolsó levelet mintegy kiállva magamért és az ügyemért, ha már ezt üzenték a csillagok. Dolgom végeztével pedig elkönyveltem, hogy igazam van ugyan, de a kialakult helyzetet valószínűleg nem tudom már érdemben befolyásolni, így hát lógó orral útjára engedtem az egészet, hogy legyen az aminek lennie kell.

Őszintén szólva teljesen lemondtam róla magamban, hogy helyreállhat az eredeti optimális helyzet, mígnem elérkezett a ma reggel, az erős energiáival és „igazságszolgáltatásával“.

Hirtelen minden értelmet nyert

Minden előzmény nélkül kaptam vasárnap az értesítést, hogy hiba történt az eljárás során és feloldottak velem kapcsolatban minden korábbi korlátozást… Biztosan el tudod képzelni mekkora gyönyört éreztem.

Summa summárum a nekem szóló tanítás ebben az volt, hogy az igazam ismeretében ki kell állni magamért, akkor is ha ez szélmalomharcnak tűnik. Mivel megtettem minden tőlem telhetőt az ügyben és levontam a saját tanulságaimat is belőle, a tanítás okafogyottá vált, s a „hiba“ egyszerűen elhárításra került, mintha sosem lett volna. Mindez “véletlenül” éppen egy olyan napon,  amikor a csillagok szerint az igazságnak győzedelmeskednie kellett…

Az összefüggéseket értve el kell ismerem újra és újra, hogy valóban minden értünk történik, akár élvezzük a szóban forgó történést, akár nem. Amikor időszakosan elénk kerülnek kísértetiesen hasonló helyzetek biztosak lehetünk benne, hogy még nem értettük meg teljesen annak lényegét. Ha ugyanis egy leckét megtanulunk többé nem akadunk fent a rostáján, hiszen a magunkévá tettük a tanulságát és amikor újra szembe jön, mi már tudatosan reagálunk rá ahelyett, hogy fájdalmasan beleütköznénk.

Az eset kapcsán számomra ismét bizonyosságot nyert, hogy az univerzumban minden óramű pontossággal zajlik, és éppen a megfelelő időben érkezik meg hozzánk. A személyes horoszkópunkra ható aktuális energiák csodálatosan mutatják mire kell figyelnünk, számtalan módon segítenek és terelgetnek bennünket, hogy mi meghalljuk e a súgást vagy sem, merünk e rá hallgatni vagy inkább a kerülő utat választjuk, az már a mi döntésünk.

Egy csoda részei vagyunk itt a Földön, ahol lépésről-lépésre haladva az úton megérthetjük, hogy milyen tudatos tervezés szerint forognak körbe a dolgok az életünkben. A történéseket sajnos nem minden esetben tudjuk befolyásolni, a reakciót azonban amelyet adunk rá azt mindig mi választhatjuk meg. Éljünk hát legjobb belátásunk szerint! 😇

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg a barátaiddal és kövesd az oldalamat. Köszönöm!