Az elmúlt hetek megpróbáltatásainak és leckéinek sűrűjében május 5-én az éj leple alatt beléptünk az érzelmektől és önérzettől duzzadó, akaraterönket megacélozó Kígyó havába.

A nehézségeknek, illetve azok tovagyűrűző hatásának nincs még ugyan vége, ám kedélyünkben és a mindennapokhoz való hozzáállásban érezhető fellendülés várható.

Május hava belső fellélegzést mutat a világ súlyos történései közepette.

Miután ki-ki megtapasztalhatta, hogy sem a helyzet ellen való dacos lázadás, sem a félelmekben történő elmerülés nem célravezető jelen esetben, sokunk elérkezett a rugalmas helyzetkezelés, az újratervezés, és háttérben zajló belső megújító munka fázisába. Úgy a fizikai, mint lelki síkon. Ez nagyon hasznos és dícséretes.

A rugalmasság és az alkalmazkóképesség fejlesztése lesz ugyanis a haladás kulcsfontosságú tényezője az előttünk álló hónapokban.

A következő hetek a biztonságunk megtartását, illetve visszanyerését helyezki továbbra is a fókuszba.
Az élet kisebb-nagyobb nehézségeinek menedzselése mellett viszont egyre szomjasabban vágyunk a pozitív ingerekre, az örömre, a vidámságra, a jóságra, kedvességre, s egyre kevésbé kívánjuk magunkkal hurcolni azokat a nyomasztó csomagokat, melyek nehézzé teszik a szívünket.

A jelen energiák hatására egyszerűen jól akarjuk érezni magunkat, meg akarjuk élni az élet szép oldalát, élvezni a természet csodáit, és magunkba szívni mindazt, amitől a napok szebbek, értékesebbek és tartalmasabbak lehetnek. Ezen vágyakozásaink nyomán a figyelmünk kiéleződik az élet apró szépségeire, mi pedig száraz szivacshoz hasonlóan isszuk magunkba a mindennapok csodáit, az emberi kapcsolatokban megélhető értékes pillanatokat, az öröm számtalan aprócska morzsáját, amik valójában mindig is az orrunk előtt voltak, ám az ingerek áradatában nem mindig vettük a fáradtságot, hogy felszedegessük őket.

A jelen történései, ha nem is voltak/lesznek ideálisak, arról mindenesetre fellebentik a fátylat, hogy mennyire értékesek, vagy éppen mennyire vannak híján az értéknek azok a dolgok, amiknek létét a személyes mókuskerekünk forgásában az életünk természetes velejárójának tekintünk. A hiányt megtapasztalva alkalom nyílik átértékelni a baráti ölelést, a személyes találkozások varázsát, a szeretteink társaságát, a munkánkat, az emberi kapcsolatainkat, és lehetőségünk adódik a nélkülözhetetlennek hitt, de valójában nélkülözhető dolgokat is felülbírálni.

Az egyensúlyból való kibillenés hetei után a Kígyó havában végre felébred bennünk a küzdeni tudás és a tenni akarás is.

A tetterőre és a lélekjelenlétre szükségünk is lesz, mert azok a dolgok, amik egy ideje élhetetlennek bizonyulnak, várhatóan most a tetőfokra hágnak bennünk. A hónap történései módszeresen fognak rávilágítanak, hogy a személyes életünkben melyek azok a sarkalatos tényezők, amik sokkal több energiát emésztenek fel, mint amennyit termelnek számunkra. Történik mindez azért, hogy ahol benne ragadtunk a megszokásban, ott képessé váljunk kimozdulni a passzivitásból, s a bensőnkben záporozó szavak és fogadalmak után végre érdemben is kezdjünk tenni azért, hogy a dolgaink jobb, élhetőbb és értékesebb irányba haladjanak tovább.

Ahogyan az örömteli morzsákat, úgy a bosszantó dolgokat is felfokozott érzelmi intenzitással éljük meg májusban. Fontos ezért tudatosan törekedni a higgadt józanságra, és a kicsattanó örömünkben nem elhamarkodottan ígérni, a fellángoló bosszúságunkban pedig tartózkodni az eltúlzott reakcióktól!

Minden körülmények között igyekezzünk továbbá meglátni a fától az erdőt!

Ahhoz, hogy az energiánkat a leghasznosabban fektessük be, törekednünk kell rá, hogy a májust jellemző érzelmi hullámvasúton ne a mások dolgait és felelősségét analizálgassuk, ne kifelé mutogassunk, és ne másokhoz méregessük magunkat! Hanem koncentráltan, felelősséget vállalva, tettekben megnyilvánítva tegyük meg azokat a lépéseket, amit az élethelyzetünk megkíván, s amire ráhatásunk van!

Rendkívül erős segítő energiák vannak jelen, ám továbbra is érvényben van a bölcs intelem: Segíts magadon, Isten is megsegít!

Ha szem elött tartjuk a célt, s kiaknázzuk a következő hetek derűjében ébredező kreativitást, acélos akaratot, küzdeni tudást, akkor az önmagunkért, illetve az életünk minőségének javulásáért megtett lépések nem maradnak eredmény nélkül.

Ehhez kívánok erőt, hitet, és szeretettel teli napokat mindannyiunknak!

Szeretettel, Való Judit

Kapcsolat

Hírlevél feliratkozás

Itt írhatsz nekem

Adatvédelem

4 + 4 =

Kapcsolat

Hírlevél feliratkozás

Itt írhatsz nekem

Adatvédelem

6 + 14 =

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg a barátaiddal és kövesd az oldalamat. Köszönöm!