Március 5-én kora hajnalban érkezik a romantikus energiákban tobzódó, vágyainkat, nyílt vagy burkolt reményeinket előtérbe helyező Nyúl hava. A szívünk mélyén remélt dolgok most vulkánként törnek felszínre, beteljesedést sürgetve.

Tudnunk érdemes, hogy a következő hetek energiái igen erősen támogatják, hogy a fejünkben megalkotott elképzelések az elméleti sík után a fizikai valóságban is testet öltsenek. Ami eddig csupán vágyként élt, most a belső sürgetés, és az általa ihletett tettek hatására jó eséllyel tud manifesztálódni.
Ahhoz azonban, hogy a folyamat ne akadjon el a tervek szövögetésének és boncolgatásának szintjén, fontos elszánni magunkat a tényleges lépésekre is!

Elméletben ugyan nem tűnik bonyolultnak a feladat, ám a gyakorlatban most számítanunk kell kisebb-nagyobb próbatételekre ezzel kapcsolatban. Olyan kétségek és félelmek bukkanhatnak ugyanis a felszínre a cselekvés határán, melyek megkérdőjelezik bennünk azt, aminek beteljesítésétől épp karnyújtásnyira állunk.

Márciusban az egyik feladatunk az önmagunkba vetett hit erősítése.

Az olyan esetekben, ahol egyik pillanatról a másikra indokolatlan mértékben elbizonytalanodunk, érdemes minden kétség dacára a megfutamodás, vagy ösztönös kihátrálás helyett józan higgadtsággal szembenézni a helyzettel, és a benne megélt érzésekkel!

Amennyiben gondos mérlegelést követően úgy látjuk, hogy elképzeléseink nem nélkülözik a kellő ésszerűséget, s inkább az önmagunkba vetett hit hiánya az igazi akadály, egyetlen dolgunk marad: a cselekvés.
Lényeges, hogy az alapos tervezés és előkészületek után felül tudjunk emelkedni a saját félelmeinken, kifogásainkon, s erőt véve magunkon akár kis lépésenként, de tettekre váltsuk a reményeket.

A magabiztosság és az önmagunkba vetett hit bármennyire diszkomfortosnak tűnik is, a megmérettetés során válik erőddé bennünk.
(Tegyük el ezt a mondatot útravalóul, jó szolgálatot fog tenni a nyúl havában!)

 

A másik feladatunk márciusban a tényeket fókuszba helyező racionális hozzáállás.

A bátorságon túl a realitásérzék az, ami szintén kinccsé válik ezekben a hetekben. A romantikus energiákban tobzódó napok a vágyainkkal együtt ugyanis az ábrándos, szentimentális, elvarázsolt hangulatunkat is felerősítik. Ennek hatására minden élethelyzetben hajlamosabbak leszünk a hiszékenységre, a befolyásolhatóságra, továbbá előszeretettel fókuszálunk a sok egyéb információ mellett kizárólag azokra, melyek az elképzeléseink beteljesedését ígérik nekünk. A zsákutcák és fölösleges csalódások elkerülése érdekében tudatosan kell törekedni a józanságra! Emellett kerülni érdemes a vonzó lehetőségek, s vele a megbabonázó embertársaink aránytalan felmagasztalását, s a velük kapcsolatos, valóságtól elrugaszkodott, áhítatos túlzásokat.

Legyünk résen, mert a vágyódások mámoros ködén át márciusban könnyen elmosódik a határ álom és valóság, illúziók és tények, ámítás és igazság között.

Törekedjünk a tények ismeretére és meglátására, és ne hagyjuk figyelmen kívül őket akkor sem, ha esetenként kiábrándító képet mutatnak!

Bármennyire képtelenségnek érezzük egy soha vissza nem térő lehetőség kapujában, vagy egy elsöprő érzés mámorában az óvatosságot, legyünk rendkívül alaposak és figyelmesek a teljes kép részleteit illetően! Felelős döntést hozni, hiteles véleményt alkotni csak az egész ismeretében lehetséges. Az igaz dolgok ésszerű megfontoltság mellett is meg fogják állni a helyüket, az illúziókért pedig lássuk be, nem nagy kár!

 

Az elfogulatlanság, a józan ítélőképesség, az alapos utánajárás, és a tények számbavétele segít elkerülni, hogy illúziókból építsünk várat.

Végezetül pedig, amint azt a bevezető mondatokban sejteni engedtem, jó hírem van a párkeresőknek, ismerkedni vágyóknak, szerelemre, érzelmekre, romantikus hangulatra váróknak!

Miként a tavasz közeledtével a természet az újjáéledés bizsergésétől pulzál, úgy tobzódik a márciusi horoszkóp is a romantikus energiákban. Ennek köszönhetően oldottabbak, nyitottabbak és könnyedebbek leszünk. A bennünk vibráló érdeklődésnek hála olajozottabban megy az ismerkedés. A személyes varázsunkkal pedig komoly hatást vagyunk képesek gyakorolni másokra.

 

Mi tagadás, márciusban könnyen szerelemre lobbanunk.

Akiknek mindez időszerű az életében, érdemes kimozdulni, társaságba menni, ismerkedni, szóba elegyedni másokkal, de legalábbis nem elzárkózni az érdeklődő tekintetek elöl! 

 

Az előző blokkokban leírtak ugyanakkor szerelmi téren is érvényben maradnak!

Bármilyen hevesek és forróak az érzelmek, a csodálat és magasztos érzések ügyében érdemes legalább fél lábbal a földön maradnunk! A félreértések elkerülése végett a szövődő szerelmekben fontos az igényeinket, a kapcsolat minőségét és hogyanját illető elképzeléseket nyíltan felvállalni. És az sem válik kárunkra, ha kiszemeltünket legalább fél szemmel a racionális szemüvegünkön keresztül mustráljuk.
Feltételezések és ködös talányok helyett válasszuk a nyílt kommunikációt, melynek során hamar világossá válik, hogy a másik valóban az e, akire vártunk, s megegyeznek e tervei a mieinkkel!

Legyen tehát szó márciusban páratlan lehetőségről – s a hozzájuk kapcsolódó döntési helyzetről, esetleg csodálatunk tárgyát képező személyekről – s a velük kapcsolatos dilemmáról, a megoldás kulcsa az illúzióktól lecsupaszított tények meglátásában rejtőzik. 

A fentiek tükrében mindannyiunknak önbizalommal telt, józan ítélőképességgel megáldott március kívánok!

Szeretettel, Való Judit

A havi horoszkóp általános érvényű, nem helyettesíti a személyes horoszkópra pontosított tanácsadást!

Kapcsolat

Hírlevél feliratkozás

Itt írhatsz nekem

Adatvédelem

5 + 14 =

Kapcsolat

Hírlevél feliratkozás

Itt írhatsz nekem

Adatvédelem

10 + 3 =

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg a barátaiddal és kövesd az oldalamat. Köszönöm!